”Raganosis” vejasi ”Arabelos” įgulą


2006-07-08
”Raganosis” vejasi ”Arabelos” įgulą

Kauno mariose įvykusiame ketvirtajame “Švyturio RS-280” buriavimo čempionato etape varžovams jokių vilčių nepaliko jachtos “Raganosis” įgula.

Sauliaus Pajarsko vadovaujami buriuotojai užtikrintai laimėjo abu plaukimus ir padidino pirmenybių intrigą - “Raganosis” sumažino atsilikimą nuo bendrojoje įskaitoje pirmaujančios “Arabelos” (kapitonas Raimondas Šiugždinis) iki 12 taškų.

“Raganosio” vadovas teigė, kad sėkmę lėmė įgulos nusiteikimas kovai. S.Pajarsko įgulai ne tik pavyko iškovoti svarbių taškų, bet ir gražiu plaukimu nudžiuginti žiūrovus, nes ši jachta manevravo tiksliai ir darniai.

Ketvirtajame etape lyderė “Arabela” pirmąjį plaukimą baigė antra, aplenkusi “Tornadą” (Audrius Jasinskas), o antrąjį - trečia, į priekį praleidusi “Legendą” (Aidas Margis).

Po keturių etapų toliau pirmauja “Arabela” (20 baudos taškų).

Toliau rikiuojasi “Raganosis” (32), “Argo” (38, Paulius Jeršovas), “Legenda” (41), “Tornado” (47), “Hornas” (53, Tauras Rymonis ir Šarūnas Abraitis), “Yomayo” (62, Šarūnas Sodeika), “Karamba” (73, Gintautas Kalaušis) ir “Marsanta” (85, Vytautas Vyšniauskas).

“Švyturio RS-280” buriavimo čempionato penktojo etapo plaukimai numatomi liepos 14-16 dienomis Kuršių mariose.

KD inf.